11 Φεβρουαρίου 2013

Adidas Crazy Light 2 (Black/White/Scarlet)

Ακολουθώντας την προηγούμενη επιτυχημένη συνταγή η Adidas επέλεξε να δημιουργήσει το διάδοχο μοντέλο του πολυσυζητημένου Crazy Light που πέρυσι έκανε ένα μικρό πάταγο στο μαγικό κόσμο του NBA έχοντας βέβαια και κάποιες ατυχέστατες στιγμές. Σχεδιαστής του Adidas Crazy Light 2 είναι ο Robbie Fuller, ο άνθρωπος που ευθύνεται για την κατασκευή του πρώτο μοντέλου της σειράς πια. Με κεντρική ιδέα και πάλι τη δημιουργία ενός πανάλαφρου και σύγχρονου μπασκετικού, κατέληξε στον σχεδιασμό ενός παπουτσιού 10% ελαφρύτερο από την πρώτη έκδοση ενισχύοντας παράλληλα τη δομή του, ένα σημείο που άλλωστε χόλωνε. To Adidas Crazy Light 2 αναμένετε να φορεθεί από αρκετούς NBAers που ναι συμβεβλημένοι με τη γερμανική εταιρεία όπως οι Mike Conley, Tracy Mcgrady, Jrue Holiday, Ricky Rubio, Devin Harris, Jeremy Lin αλλά και η Candace Parker των Los Angeles Sparks! 
Για την κατασκευή του Adidas Crazy Light 2 (CL2) προτιμήθηκαν οι τεχνολογίες και τα υλικά δόμησης απ' το πρώτο CL1 σε διαφορετικές αναλογίες κι ελαφρώς αναβαθμισμένα. Το SprintFrame επιμηκύνθηκε μερικά εκατοστά στην εξωτερική πλευρά ώστε να αποτρέπεται η μετατόπιση της φτέρνας κατά τις γρήγορες εναλλαγές κατεύθυνσης, ένα σημείο που χώλαινε το πρώτο Crazy Light. Το SprintWeb παρουσιάζεται ενισχυμένο και πλέον αποτελεί σύμπτυξη τριών επιπέδων με το TPU στρώμα να προσδίδει την αναγκαία "σκληράδα" περιορίζοντας ταυτόχρονα και κατά πολύ την αναπνευσιμότητα του παπουτσιού. Επιπρόσθετα, στη περιοχή γύρω από τον αστράγαλο υπάρχει έξτρα επένδυση και υποστήριξη, κάτι που δε διέθετε επ' ουδενί το προηγηθέν μοντέλο. Για την ενδιάμεση σόλα προτιμήθηκε το κλασικό EVA foam έχοντας το ίδιο περίπου το ίδιο πάχος με πριν οπότε θα έχετε τρομερό court feel κι ένα τυπικό bounciness. Τροποποιημένη εμφανίζεται η εξωτερική σόλα του CL2 αφού το pivot point με τους ομόκεντρος κύκλους καλύπτει σχεδόν όλο το μπροστινό τμήμα ενώ για το πίσω μέρος επιλέχθηκεαν απλές κάθετες γραμμές.
Για τον σχεδιασμό του Adidas Crazy Light 2, ο Robbie Fuller δεν προέβη σε εκκωφαντικές αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο "τέκνο" του. Διατήρησε τα σχεδιαστικά γνωρίσματα που ανέδειξαν το CL1 δίνοντάς τους όμως ένα επιθετικότερο και αεροδυναμικότερο ύφος. Οι χαρακτηριστικές τρεις γραμμές σήμα που κοσμούσαν το κολάρο του CL1 δε μετακινήθηκαν ούτε χιλιοστό έχουν όμως μια φαινομενικά ελαφρά κλίση δίνοντας την αίσθηση την κίνησης. Επίσης, η TPU στρώση του SprintWeb το αναβαθμίζει αισθητικά ενώ σε ορισμένες χρωματικές εκδόσεις ανακλά στο έντονο φως κάνοντάς το να αστράφτει. Η αναγραφή της ονομασίας του στο "μυτάκι" κάθε ζευγαριού δείχνει ότι προσέχθηκε σα κατασκευή το CL2 χωρίς να φέρει πρόσθετα μπιχλιμπίδια αφού ο συνδυασμός χρωμάτων θα αναλάβει τη διαφοροποίηση της εκάστοτε έκδοσης.
Το Adidas Crazy Light 2 παρουσιάστηκε το καλοκαίρι του 2012 σε δύο χρωματισμούς εκ των οποίων ο ένας είναι αυτός που βλέπετε στις ακόλουθες φωτογραφίες και ο άλλος είναι ένας volt χρωματισμός με μαύρο SprintFrame. Μέσα στο 2013 θα υπάρξουν και νεότερες εκδόσεις σε ασυνήθιστους χρωματικούς συνδυασμούς με κάποιες να χουν ήδη εμφανιστεί και καταστήματα στη Ελλάδα. Το Crazy Light 2 διατίθεται με ένα έξτρα ζευγάρι εσωτερικών σολών (insoles) κι ένα ακόμη ζευγάρι κορδόνια. Η Adidas στη προσπάθεια για περαιτέρω μείωση του βάρους δημιούργησε ένα επιπλέον ζευγάρι κορδονιών κατά 40% ελαφρύτερο και πιο πλατιά απ' τα συνηθισμένα οβάλ τύπου κορδόνια. Μοναδικό ίσως τρωτό σημείο του παπουτσιού είναι η πολύ στενή γραμμή του, ιδίως στο μπροστινό μέρος κάτι που θα αναγκάσει πολλούς να επιλέξουν να "ανέβουν" ένα νούμερο παραπάνω απ ότι συνήθως φορούν σε μπασκετικά.