20 Φεβρουαρίου 2013

Nike Air Total Max 2

Με την Nike το 2000-2001 να αντιμετωπίζει μια κάμψη στις πωλήσεις της και η άμεση αναζήτηση του επόμενου αστέρα που θα αποτελούσε τη ναυαρχίδα της διαφημιστικής της καμπάνιας αποφάσισε να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό. Έτσι προώθησε αρκετά από τα νέα της προϊόντα με την τότε μόδα εκείνης της εποχής το Freestyle.
Freestyle το οποίο είχε αξιοποιήσει με επιτυχία η εταιρεία AND1 και ανάγκασε και την Nike να ακολουθήσει το ίδιο μονοπάτι με μεγαλύτερη όμως επιτυχία. Πολλοί θα θυμάστε το γνωστό σποτάκι με τους τότε αστέρες της εταιρείας Jason Williams, Vince Carter, Darius Miles, Rasheed Wallace, Lamar Odom, Paul Pierce, Baron Davis να διαφημίζουν ορισμένα από τα μοντέλα της (Nike Shox BB4, Nike Air Total Max II, Nike Air Overlook, Nike Air Jet Flight, Nike Air Flightposite, Nike Air Zoom GP III, Nike Air Force 1 High, Nike Air Hyperflight).
Ένα από τα μοντέλα που τότε ξεχώρισα ήταν τα Nike Air Total Max II και τα προωθούσε ο ζογκλέρ πόιντ γκαρντ των Sacramemto Kings, Jason Williams. Αν και δείχνει εξωτερικά να μοιάζει στο κλασικό Nike Air Max 97 εντούτοις διαφέρει σε πολλά σημεία. Με πολύ μεγάλη αερόσολα στο κάτω μέρος (η οποία με το πέρας του χρόνου θόλωσε) και με σόλα διάφανη (η οποία και αυτή κιτρίνισε) είναι πλέον διαχρονικό αν και όχι τόσο επιτυχημένο μοντέλο της Nike. Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής και αρκετά προσεγμένο έχει ως μοναδικό μείον του ίσως την αρκετά χαμηλωμένη γλώσσα η οποία δεν βοηθά στο κράτημα του ποδιού μέσα στο παπούτσι. Πρωτοποριακό στοιχείο για κείνη την εποχή τα κενά ανάμεσα στις δερμάτινες λωρίδες οι οποίες έχουν ένα είδος χρωματικής διαβάθμισης.
Παρακάτω παραθέτω μερικές φωτογραφίες του παπουτσιού μετά από ένα ολιγόλεπτο καθαρισμό της αερόσολάς του.