12 Αυγούστου 2017

Adidas J Wall 2 (Away Edition)

Ο John Wall έχει καταφέρει χρόνο με το χρόνο να ανεβάζει έστω και λίγο το επίπεδο παιχνιδιού του με αποτέλεσμα να θεωρείται δικαιωματικά ο ηγέτης και αναμορφωτής των αδιάφορων μέχρι και πριν μερικά χρόνια Washington Wizards. Η Adidas αναγνωρίζοντας το πληθωρικό του ταλέντο αλλά και την μεγάλη επιρροή του στο άθλημα τον επέλεξε για να "χτίσει" πάνω σε αυτόν μια low budget signature σειρά. Αυτή είναι η δεύτερη σειρά που αποκτά ο 26χρονος πια Wall καθώς μετρούσε ήδη μία από τη πρώτη του συνεργασία με την άλλη εταιρεία του γερμανικού ομίλου, τη άλλοτε κραταιά Reebok. Έτσι, το 2014 αντικρίσαμε το πρώτο επίσημο Adidas J Wall που αντικειμενικά επρόκειτο για μια πολύ σικάτη κατασκευή, με ποιοτικά υλικά και σε ανταγωνιστικότατη αρχική τιμή διάθεσης. Τελικώς, οι ιθύνοντες της εταιρείας βρέθηκαν να τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση μετά τις θετικότατες εντυπώσεις που αποκόμισε το J Wall 1 κι αυτό αναπόφευκτα οδήγησε στην ανύψωση του πήχη προσδοκιών για τη συνέχεια. Το Adidas J Wall 2 είναι λοιπόν το σίκουελ της πρώτης οικονομικά προσιτής signature σειράς της γερμανικής εταιρείας και επισήμως παρουσιάστηκε περί τα μέσα Αυγούστου του προπερασμένου έτους (2015).
Το Adidas J Wall 2 επέλεξε να διατηρήσει τα συστατικά μέρη αλλά και τις τεχνολογίες του αξιοποιήθηκαν στο πρώτο παπούτσι της σειράς, έχοντας βέβαια μια μικρή τροποποίηση στις αναλογίες γεγονός που οφείλονται εν πολλοίς στο παρουσιαστικό του. Τα υλικά κατασκευής του κελύφους ποικίλουν και ανάλογα την έκδοση η Adidas επιλέγει να χρησιμοποιήσει από καμβά και mesh μέχρι suede και Primeknit. Στο εικονιζόμενο J Wall 2 γίνεται πρωτίστως χρήση mesh (ή textile) υλικού με κατιτίς από συνθετικό δέρμα μόνο για τα 3/4 της περιμέτρου του, ενώ ένα αρκετά μεγάλο μέρος της επιφάνειάς του καλύπτεται από TPU που είναι και το μοναδικό υλικό που παραμένει ίδιο ανεξαρτήτως χρωματικής έκδοσης. Για καλύτερο 1-to-1 fit και επαρκέστατη πλευρική υποστήριξη το J Wall διαθέτει ένα Quickframe πλαίσιο που χει "σμιλευτεί" βασιζόμενο στη ακαμψία του προαναφερθέντος TPU υλικού και συνδέεται περίτεχνα με την ενδιάμεση αλλά και με την εξωτερική σόλα. Το επίπεδο απορροφητικότητας κραδασμών δεν είναι τόσο υψηλό όσο υπήρξε στο J Wall 1 αν και πάλι χρησιμοποιείται η παλαιά τεχνολογία adiPrene+ για τη σύσταση της ενδιάμεσης σόλας του. Τέλος, διακρίνουμε μια υβριδική εξωτερική σόλα όπου κάτι παραπάνω από το μισό της μέρος (περίπου 3/4) έχει χαραχτεί με βάση τη περίφημη τεχνολογία Puremotion, ένας συνδυασμός που έχουμε ξαναδεί άλλωστε και στο Adidas D Rose 4.
Εκ πρώτης όψεως το Adidas J Wall 2 θυμίζει κατά πολύ το θρυλικό Air Jordan XII με τη διαφορά ότι είναι λιγότερο χοντροκομμένο και εμφανώς ελαφρύτερο. Τόσο το λογότυπο του παίχτη όσο κι εκείνο της εταιρείας αριθμούν από μία μόνο παρουσία επάνω στο κέλυφος του παπουτσιού με το μεν πρώτο να βρίσκεται ακριβώς στο μέσο της εξωτερικής πλευράς ενώ το Adidas δεσπόζει μονάχο του στη κορυφή της γλώσσας. Έντονη είναι η παρουσία των Three Stripes που δεσπόζουν στο πίσω μέρος του κελύφους και οι οποίες τερματίζουν σχεδόν στο μέσο της εξωτερικής σόλας. Βέβαια στην εξωτερική σόλα δεσπόζει ένα τεράστιο λογότυπο του παίχτη μέσα στο οποίο βρίσκονται χαραγμένες μικρές λέξεις ή φράσεις που επαναλαμβάνονται. Μερικές εξ' αυτών είναι το "Raleigh 919" που πρόκειται για τη πόλη και το κωδικό της περιοχής στην οποία μεγάλωσε ο παίχτης, το "Five Deep" που είναι το παρατσούκλι της νεανικής του παρέας, ενώ το "Mama's Boy" μας υπενθυμίζει απλά το πόσο μαμάκιες είμαστε. Υπάρχει φυσικά και η φράση "Great Wall" που εμφανίζεται και σε άλλα σημεία του παπουτσιού (καταμεσής της γλώσσας και στο κέντρο της εξωτερικής σόλας) χωρισμένη όμως πάντα σε αριστερό και δεξί παπούτσι. Ολοκληρώνοντας, χωριστά παρουσιάζονται και τα ονόματα των γονιών του παίχτη (Frances και JSW) τα οποία έχουν ραφτεί πίσω από κάθε γλώσσα.
Το Adidas J Wall 2 είναι το τελευταίο signature μοντέλο που σχεδίασε ο γερμανικός όμιλος για τον γκαρντ των Wizards και τα προτίμησε μόνο σε ορισμένους απ' τους πρώτους αγώνες της περιόδου 2015-2016. Ο Wall βρισκόταν στον τελευταίο χρόνο του 5ετούς συμβολαίου που είχε υπογράψει με την Reebok και η μαμά-εταιρεία Adidas επιθυμούσε την ανανέωση της συνεργασίας τους. Και ενώ ετοιμάζονταν να πέσουν οι υπογραφές στο νέο συμβόλαιο ήρθε η ανακοίνωση της προσθήκης του James Harden στην ομάδα της /// και κάπου εκεί η συμφωνία "πυρπολήθηκε" καθώς η πλευρά του παίχτη θεώρησε πως ο αθλητής της αδικείται κατάφωρα. Σ' αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα που έζησε το πατούμενο, ο Wall φάνηκε εμφανώς να προτιμά την κατακόκκινη έκδοση αν και αργότερα κυκλοφόρησαν πολλές καλύτερές του. Για ακόμη μια φορά η Adidas προτίμησε να μη κρατά σταθερά κάποια απ' τα υλικά κατασκευής κι έτσι είδαμε εκδόσεις άλλοτε με mesh κέλυφος, άλλοτε με textile ή ακόμη και με συνθετικό δέρμα. Εξ' αρχής ο χρωματισμός που με ενθουσίασε ήταν ο μπλε με τις άσπρες και κόκκινες λεπτομέρειες ("Away") αν και υπήρξαν εκδόσεις όπως η "Halloween" και η "3D" που ταν εξίσου ελκυστικές. Υπήρξε φυσικά και μια πιο αναβαθμισμένη εκδοχή του παπουτσιού με το Primeknit κέλυφος και το Boost στη φτέρνα που θα έκανε ντεμπούτο στο All Star Game του Τορόντο αλλά τελικά δε πάτησε ποτέ στο παρκέ.