15 Αυγούστου 2017

Ένα ακόμη Kobe A.D., Mid αυτή τη φορά (Officially unveiled)

Από αλλού το περιμέναμε και από αλλού μας ήρθε! Κι ενώ όλοι αναμέναμε αγωνιωδώς για να δούμε τις πρώτες επίσημες ή έστω ανεπίσημες φωτογραφίες του Kyrie 4 και του PG 2 να σου απ' το πουθενά ένα ακόμη Kobe μπασκετικό. Και το όνομα αυτού, Kobe A.D. Mid και ουδείς για την ώρα γνωρίζει αν πρόκειται για το επόμενο A.D. (A.D. 2 ή A.D. 2017) ή αν πρόκειται για τη τρίτη εκδοχή-πρόταση του υπάρχοντος κωδικού. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου A.D. έλαβαν χώρα μόλις χθες και για την ώρα οι πρώτες πληροφορίες σχετικά μ' αυτό είναι αρκετά συγκεχυμένες. Το μόνο σίγουρο είναι πως θα ξεκινήσει να διατίθεται από τον Αύγουστο κιόλας.
Το Nike Kobe A.D. Mid είναι όπως αντιλαμβάνεστε ένα ημίψηλο μπασκετικό κάτι που είχαμε να δούμε κάμποσα χρόνια από τη signature σειρά του Black Mamba και σα κοψιά θυμίζει πολύ έντονα το Kyrie 1 όμως το παρουσιαζόμενο μοντέλο δείχνει ποιοτικά και κατασκευαστικά ανώτερο. Σύμφωνα πάντα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά που δημοσίευσε η Nike το κέλυφος του παπουτσιού συνίσταται από πολλά επίπεδα με το τελευταίο να πιθανολογώ πως είναι ένα είδος fuse με αίσθηση suede στο οποίο δύναται να αποτυπωθούν πολλές μικρολεπτομέρειες. Νήματα Flywire διαχέονται μέσα από τα ανάγλυφα κανάλια που βρίσκονται στις πλευρές του αλλά μόνο μέσα από κείνα που καταλήγουν σε οπές για τη διέλευση των κορδονιών. Ένα τριγωνικό εξωτερικό heel cap που ανεξαρτήτως χρωματικής έκδοσης είναι από συνθετικό δέρμα ολοκληρώνει το άνωθεν μέρος της κατασκευής. Ακολούθως έχουμε μια ενδιάμεση σόλα από Lunarlon υλικό στη φτέρνα της οποίας υπάρχει - πάντα κατά τα λεγόμενα της Nike - ένας μεγάλος θύλακας Zoom Air. Παρά το γεγονός πως το παπούτσι καλείται A.D. εντούτοις φέρει νέο μοτίβο χάραξης με πολλές κοφτές και πολυκατευθυνόμενες γραμμές (microblade κατά τη Nike). Εμφανισιακά το νεότερο A.D. δείχνει πιο συμπαθές από τον άμεσο πρόγονό του επ' ουδενί όμως δεν είναι ομορφότερο από το διαστημικό NXT. Η Nike διάλεξε να κυκλοφορήσει το Mid σε πέντε διαφορετικές και μονόχρωμες εκδόσεις με τη καθεμία να εκφράζει κι ένα Mamba Mentality χαρακτηριστικό. Η σιλουέτα του παπουτσιού μπορεί να παραμένει ίδια ανεξαρτήτως χρωματισμού παρ' όλα αυτά καθένα από αυτά κουβαλάει διαφορετικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες οι οποίες "αποτυπώνονται" είτε πάνω στη τελευταία στρώση του κελύφους, είτε πάνω στο heel cap ενώ το επίπεδο διαφοροποίησης φτάνει ακόμη και στη μορφή που έχει το εκάστοτε swoosh.
Το Nike Kobe A.D. MId αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 Αυγούστου στους πέντε χρωματισμούς που βλέπετε και η τιμή του θα κυμαίνεται στα επίπεδα του πρώτου A.D. Εσείς πως βρίσκεται τη νέα πρόταση του Kobe? Cop or drop που λένε και στα μέρη μου?