1 Οκτωβρίου 2017

Adidas D Rose 8 (White/Solid Blue)

Η σεζόν που μας πέρασε βρήκε τον Derrick Rose να αγωνίζεται για πρώτη φορά στην επαγγελματική του καριέρα εκτός της πολιτείας του Σικάγο και για λογαριασμό των New York Knicks. Οι εμφανίσεις που πραγματοποίησε με τη φανέλα των Knickerbockers ήταν αισθητά καλύτερες σε σχέση με κείνες της τελευταίας του χρονιάς στους Bulls ενώ δεν έλειψε να δώσει ορισμένες εξαιρετικές "παραστάσεις" στη δημοφιλέστερη μπασκετική αρένα του πλανήτη. Η αγωνιστική καθίζηση που έχει υποστεί ο Derrick λόγω των σοβαρών του τραυματισμών έχουν επηρεάσει σε κάποιο βαθμό και τις πωλήσεις των signature παπουτσιών τα οποία όμως τα τελευταία χρόνια είναι αναβαθμισμένα από άποψη ποιότητας αλλά και performing. Η νέα αγωνιστική περίοδος δε θα τον βρει στο Μεγάλο Μήλο αφού επέλεξε το μίνιμουμ των αποδοχών ώστε να παίξει στο Cleveland και πλάι στον LeBron με σκοπό να κυνηγήσει με αξιώσεις το πολυπόθητο δαχτυλίδι του πρωταθλητή NBA. Γι' αυτό το νέο του ξεκίνημα η /// σχεδίασε το 8ο μοντέλο της signature σειράς του που λίγο πολύ βαδίζει στα χνάρια του D Rose 7, του πιο καλοκατασκευασμένου και λειτουργικότερου μοντέλου της έως τώρα σειράς.
Για τη κατασκευή του D Rose 8 η Adidas επέλεξε να "δανειστεί" ορισμένες μόνο από τις τεχνολογίες και τα υλικά του προκατόχου του χωρίς να θυσιάζεται το γενικότερο performing του παπουτσιού επιτυγχάνοντας παράλληλα σημαντική μείωση του βάρους του. Για την δόμηση του κελύφους του επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί ένα foam υπόστρωμα με πολλά διάκενα το οποίο καλύπτεται πλήρως από διάτρητο mesh ενώ στα σημεία όπου χρειάζεται επιπρόσθετη προστασία και σταθερότητα έχει προστεθεί μια λεπτή στρώση από θερμοπλαστική πολυουρεθάνη (TPU). Αντί για τις κλασικές οπές προτιμήθηκε να "κολληθεί" πάνω στο κέλυφος και περιμετρικά της γλώσσας ένα ενιαίο καλώδιο με οριοθετημένα κενά ώστε να διέρχονται τα κορδόνια, μια τεχνοτροπία που χαμε δει για πρώτη φορά στο KD VI. Για την περαιτέρω ενίσχυση του lockdown του μοντέλου έχει τοποθετηθεί κι ένα εξωτερικό heel counter σε πολύ πιο μίνιμαλ μορφή σε σύγκριση με πέρυσι. Σ' ότι έχει να κάνει με τη σύσταση της ενδιάμεσης σόλας τα πράγματα παρέμειναν ως είχαν τουτέστιν μεθερμηνευόμενον, Boost κάψουλες απ' άκρη σ' άκρη και με τη γνώριμη συνταγή. Στο μισό έμπροσθεν μέρος της εξωτερικής πλευράς έχει τοποθετηθεί ένα γομοειδές πλαίσιο ώστε να "συγκρατεί" τις κάψουλες ενώ το εναπομείναν μέρος της συν την εσωτερική πλευρά είναι παντελώς ακάλυπτες. X-bar τούτη τη φορά δεν υφίσταται καθώς προτιμήθηκε να αξιοποιηθεί το torsion plate που υπήρχε διέθετε το Crazy Light Boost 2016. Τέλος, η κατασκευή ολοκληρώνεται από μια ενιαία εξωτερική σόλα που φέρει ένα νέο και εντελώς πρωτοποριακό μοτίβο χάραξης το οποίο παραπέμπει σε μεγάλο φερμουάρ.
Η αλήθεια είναι πως το D Rose 8 δεν είναι κι απ' τα εντυπωσιακότερα μπασκετικά παπούτσια που χει σχεδιάσει η γερμανική εταιρεία. Εμφανισιακά δε θυμίζει το "διπρόσωπο" Rose 4 και σίγουρα δεν έχει το κτηνώδες παρουσιαστικό του 7ου Rose ούτε βέβαια έχει το διαστημικό look του D Lillard 3 και άνετα θα μπορούσε να το μπερδέψει κάποιος με team model της ///. Το παρουσιαστικό του νεότερου εγχειρήματος της σειράς είναι λιτό και απέριττο χωρίς κραυγαλέες λεπτομέρειες και περιττά μπιχλιμπίδια. Το λογότυπο του αθλητή στέκεται και πάλι στη κορυφή της γλώσσας ενώ τα σύγχρονα Three Stripes έχουν μετακινηθεί προς τα πίσω ακριβώς πάνω απ' το heel counter και μόνο στην εξωτερική μεριά. Στην άκρη του σταθεροποιητικού TPU πλαισίου έχει χαραχτεί η υπογραφή-έγκριση του άλλοτε MVP και στη ράχη του μοντέλου έχει τοποθετηθεί μια λεπτή κάθετη ταινία όμοια μ' εκείνη που υπάρχει στο Crazy Explosive 2017 στην οποία κι έχει τυπωθεί ένα μικρό τριανταφυλλένιο logo του συν το επώνυμό του με τη γραμματοσειρά που υπήρχε στο adiZero Rose 2.5.
Ως επίσημη ημερομηνία των αποκαλυπτηρίων του Adidas D Rose 8 λογίζεται η 1η Αυγούστου του τρέχοντος έτους. Το μοντέλο που επιλέχθηκε για να γνωστοποιηθεί ο ερχομός του νέου D Rose ήταν μια κατάμαυρη έκδοση με χρυσές λεπτομέρειες  που αναμένεται όμως να κυκλοφορήσει λίγο πριν ή λίγο μετά το ξεκίνημα της επερχόμενης αγωνιστικής περιόδου. Οι εκδόσεις βέβαια που κυκλοφόρησαν πρώτες ήταν "προσανατολισμένες" στα χρώματα των Knicks καθώς ως γνωστόν η παραγωγή των νέων προϊόντων κάθε νέας σεζόν ξεκινά σχεδόν με το τέλος της προηγούμενης. Η συμφωνία του παίχτη με τους Cavs επισημοποιήθηκε περί τα τέλη Ιουλίου εξού λοιπόν και οι πρώτοι δύο χρωματισμοί του D Rose 8 να μη συμβαδίζουν με τα μπορντό πλέον της ομάδας του LeBron. Όπως βλέπετε απ' τις φωτογραφίες που φιλοξενούνται στην ανάρτηση, όντας ανυπόμονος, έσπευσα να αποκτήσω την λευκή έκδοση με τις μπλε και μαύρες λεπτομέρειες και οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι θετικότατες. Ναι μεν το D Rose 8 εκπέμπει την αίσθηση ενός low-budget μπασκετικού σε σύγκριση με ότι μας έχει συνηθίσει η εν λόγω σειρά από το D Rose 5 κι έπειτα όμως δεν παύει να είναι ένα καλοστημένο μπασκετικό. Αρκετοί θεωρούν πως η σειρά πνέει τα λοίσθια αλλά δε νομίζω πως οι Γερμανοί θα τραβήξουν τόσο γρήγορα κι εύκολα τη πρίζα από τη διαχρονικότερη signature μπασκετική σειρά στην ιστορία τους. Προσωπικά πάντως θα περιμένω στωικά τη κυκλοφορία και της Primeknit βερσιόν του!