22 Ιανουαρίου 2018

Ήρθε και η ώρα του Nike PG2 (officially unveiled)

Η signature σειρά παπουτσιών του "Κεραυνού" πλέον Paul George είναι η τελευταία σειρά που ιδρύθηκε από τη Nike και δείχνει πως ήρθε για να μείνει. Η πρώτη προσπάθεια στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία μιας και το PG1 κατάφερε να εκτοπίσει σε πωλήσεις αρκετούς απ' τους άμεσους ανταγωνιστές του ενώ δε δίστασε να τα βάλει και με ωριμότερες σε ηλικία signature σειρές. Το Nike PG2 αναμένεται να ολοκληρώσει το πρόσκαιρο (έρχεται και το Fr34k μη ξεχνιόμαστε) καρέ των signature σειρών που διαθέτει αυτή την εποχή η αμερικάνικη εταιρεία.
Αν και οι πρώτες ανεπίσημες φωτογραφίες του Nike PG2 ξεκίνησαν να κυκλοφορούν πολύ πριν το καλοκαίρι δε μπορούσα να διανοηθώ πως το τότε εικονιζόμενο μοντέλο θα ήταν πράγματι η συνέχεια του PG1. Πριν περίπου δύο 24ωρα "έσκασαν μύτη" στο διαδίκτυο οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες του επερχόμενου Nike PG2 και τα αισθήματα γι' αυτό είναι κάπως ανάμεικτα. Στις φώτος απεικονίζεται ένα παπούτσι με bootie υπόστρωμα από neoprene υλικό κι από πάνω του έχει τοποθετηθεί ένα mesh-άτο κέλυφος. Στη περιφέρεια της βάσης του πίσω μέρους έχει τοποθετηθεί μια ακόμη στρώση από suede υλικό σαν αυτό που υπάρχει στο φετινό Kyrie 4 μέσα από οποίο όμως εμφανίζονται να ξεπηδούν υφασμάτινοι λεπτοί ιμάντες που αποτελούν μέρος του συστήματος οπών για τα κορδόνια. Το περίφημο στραπ που υπήρχε στο PG1 έχει αντικατασταθεί από μια φαρδιά ελαστική "ζώνη" κάτι που θυμίζει το Kyrie 2 ενώ εξωτερικά κι εκατέρωθεν των πλευρών του έχουν τοποθετηθεί δύο ανεξάρτητα wings που περιλαμβάνουν από δύο ζεύγη οπών. Ο συνδυασμός αντικραδασμικών υλικών του PG1 παραμένει ίδιος ήτοι phylon σόλα με "ανάγλυφο" Zoom Air θύλακα μόνο στο έμπροσθεν μέρος μόνο που αυτή τη φορά είναι φαρδύτερος κατά 2mm και λογικά πιο άμεσα αισθητός. Η εξωτερική σόλα θα φέρει νέα χάραξη κι απ' ότι φαίνεται πρόκειται για ένα επαναλαμβανόμενο μοτίβο που συνδυάζει την αγάπη του PG για τη μουσική και το ψάρεμα (?). Το λογότυπο του PG εντοπίζεται στην κορυφή του bootie και στη φτέρνα της εξωτερικής σόλας ενώ το swoosh λογότυπο έχει "στριμωχτεί" στη βάση της phylon σόλας και με φορά αντίθετη από τη συνηθισμένη ώστε να επισημανθεί πως ο George είναι two-way παίχτης.
Το Nike PG2 θα κυκλοφορήσει στις 10 Φεβρουαρίου στην έκδοση Playstation όπου διαθέτει πολλές λεπτομέρειες από την αγαπημένη παιχνιδομηχανή του George και θα είναι limited. Για εκείνους που δε "ψάρωσαν" με τον led φωτισμό που χει ενσωματωθεί στη κορυφή των γλωσσών του εν λόγω ζεύγους ώστε να φωτίζουν τα λογότυπο του PG και του PS θα πρέπει να περιμένουν μερικές μέρες ώστε να προμηθευτούν τις πιο "τετριμμένες" εκδόσεις του ενώ η τιμή πώλησής του θα κυμαίνεται στα περσινά περίπου επίπεδα.